Filmer

Møt Lærepenger-ekspertene

Bli med og møt de tre familiene som skal lære oss om penger, sparing og mye mer!

Valuta i andre land

Vi møter alle Lærepenger-ekspertene, og ser på hvilke valutatyper de bruker og hvilken betydning dette har. Vi sammenligner også prisen på en hamburger i de ulike landene, og får svar på hvorfor den koster mer i Norge.

Hva vil du jobbe med

Lærepenger-ekspertene forteller hva de ønsker å jobbe med når de blir voksne. De forklarer hvilken utdanning som trengs og hva som skal til for å kunne jobbe med det de helst vil. Hva er det viktig å tenke på når du skal velge yrke? Her får du noen gode tips!

Husarbeid og lommepenger

Vi møter vår polske Lærepenger-ekspert Kacper som viser oss hvordan han tjener penger på å hjelpe til hjemme. Kacper har laget sitt eget poengsystem som han bruker for å holde oversikt, og som hjelper han med å nå sparemålene sine. Se om du får noen tips til hvordan du kan tjene penger hjemme.

Bytteklubb med venner

Vi blir enda bedre kjent med Kacper og familien hans i Polen, og i denne filmen viser de oss hvordan vi kan spare penger og miljø ved å bytte bort ting vi ikke bruker. Har du tenkt på at en leke du har blitt for stor til å leke med kan være spennende for andre?

Familiens budsjett

Vi møter alle Lærepenger-ekspertene. I denne filmen ser vi nærmere på hvor mye penger familiene bruker på én måned, og vi får gode tips til hvordan vi kan budsjettere. Har du satt opp et budsjett før?

Smartere mathandel

Vi møter spanske Lucia og familien hennes. De viser oss hvordan vi kan spare penger når vi handler mat, og vi får tips til hvordan vi kan spise middag med venner på en litt billigere måte. Tror du forresten det lønner seg å kjøpe én is eller en hel pakke med is i butikken?

Sparing i hverdagen

Vi møter de svenske Lærepenger-ekspertene Tigra og Havanna og deres familier. Alle har gode tips til grep vi kan gjøre for å spare penger i hverdagen. Hvis man klarer å spare litt hver dag kan man heller samle opp og bruke pengene på noe som er gøy.

Sparing for fremtiden

Våre naboer i Sverige er gode på sparing, og familien til Tigra og Havanna viser oss hvor flinke de er. I denne filmen forteller de om hvilke grep de gjør for å kunne kjøpe noe de ønsker seg, og hvordan de sparer penger til fremtiden. Se hvordan man kan spare til en jorda rundt-reise.