Dette må du vite før landsfinalen i Lærepenger

Nå er det ikke lenge igjen. Fredag 27. januar braker det løs med landsfinalen i Lærepenger. Vi ønsker velkommen fra kl. 08.30 og selve Kahooten starter kl. 08.45.

Det er 5 ting som er viktige å huske på:

1. Dere må ha to digitale enheter for å være med på landsfinalen.

F.eks. én pc til å vise sendingen på storskjerm for klassen og én smartphone/nettbrett/pc som du som lærer skal bruke for å svare på spørsmålene på Kahoot. Elevene svarer ved håndsopprekning til deg og skal ikke ha noen digitale verktøy.

2. Hvor finner vi direktesendingen?

Sendingen følges her: Husk å skru på lyden nederst til høyre i videovinduet.

  • Bambuser (anbefalt, mer stabilt og minst tidsforsinkelse)
  • Facebook (her kan du bruke kommentarfeltet til å stille spørsmål underveis og få svar)

3. Hvor finner vi Kahooten?

For å svare på Kahooten går du til kahoot.it eller du kan bruke Kahoot-appen. Game-PIN vil du få oppgitt i direktesendingen.

4. Hva gjør vi dersom sendingen blir brutt?

Samtidig som vi begynner å spille Kahoot direkte, legger vi ut en lenke til en identisk Kahoot i kommentarfeltet, både på Facebook og Bambuser. Blir sendingen brutt underveis eller oppleves som treg, klikk deg inn på denne og spille kahoot med klassen der istedenfor.

5. Hvordan får klassen diplom?

Etter at landsfinalen er over kan du dele ut diplom til klassen. 1-4 riktige svar gir bronsediplom, 5-7 riktig svar gir sølvdiplom og 8-10 riktige svar gir gulldiplom. Diplomene bestiller du ved å sende en mail til larepenger@dnb.no

Vi ønsker alle klasser lykke til og gleder oss til å spille Kahoot sammen med dere.